Lek og læring

Vi i Akasia Skranesvingen barnehage er opptatt at barna skal lære gjennom å erfare. Undring er en av Akasia sine verdier, og er viktig i veien mot kunnskap. Vi er opptatt av at barna får oppleve mestring, ved at vi støtter og beriker deres initiativ, undring og nysgjerrighet. Gjennom mestring får barn tiltro til egne evner.

En viktig del av barnets tilværelse og væremåte er leken. Leken fremmer barns utvikling på alle områder, intellektuelt, språklig, fysisk, sosialt og emosjonelt.

I leken utvikler og styrker barna identiteten og selvfølelsen sin. Lek gir barna glede, men kan også være en problemløser for dem. Læring og sosial kompetanse blir utviklet gjennom leken. Leken har egenverdi og er en viktig side ved barnekulturen. Personalet legger tilrette for lek og er tilstede, observerende og støtter der det er behov.

Barnehagen er en læringsarena og vi legger til rette for et godt læringsmiljø. Barn lærer gjennom samspill med andre, gjennom utforskning og eksperimentering.

Personalet skal:

• Tilrettelegger for en variert lek
  • Være tilgjengelige
  • Introduserer nye leker som gir læring og utvikling
  • Organiserer lekegrupper
  • Observere, hjelper og veileder
  • Bygger videre på barns undring og utforskning
  • Finner materiale som inspirerer til lek
  • Tilrettelegger for lek med nettbrett, pc og telefon.