Mat og drikke

Måltidene i barnehagen består av sunn og variert kost. Vi har gode rutiner rundt måltidsituasjonene, der de voksne sitter med barna og skaper ro og tid ved matbordet.

Vi har fokus på renhold og hygiene og er bevisst på dets pedagogiske funksjon. Vi ser viktigheten av måltidet som en språklig og sosial arena der samspill og dialog står i fokus. Barna er også delaktig i matlagingen og de minste barna lærer tidlig å smøre sine egne brødskiver.

Vi organiserer dagen slik at det er en veksling mellom aktivitet, hvile og måltider.

• Vi serverer frokost, lunsj og et fruktmåltid hver dag.
  • En gang i uken serverer vi varmlunsj, og en mindre gruppe barn er delaktig i tilberedelse av måltidet. I denne matlagingsprosessen introduseres de for forskjellige smaker og retter hver uke.

Vi har et bevisst forhold til sunn og næringsrik mat som gir barna energi til en aktiv barnehagehverdag. Slik ønsker vi at kostholdet i barnehagen skal være:

• Minst mulig sukker
  • Grovt brød, grove kornprodukter, sunt pålegg, frukt og grønt til lunsj
  • Minst et varmt måltid pr. uke
  • Frukt/grøntmåltid
  • Melk eller vann til måltidene og vann som tørstedrikk mellom måltidene.
  • Ikke kaker ved bursdagsfeiringer i barnehagen, men sunne alternativer.

Vi har fokus på et sunt kosthold, og er i tråd med retningslinjene fra Sosial og helsedirektoratet. Les mer på Helsedirektoratet