Omsorg og trygghet i barnehagen

At et barn er trygt, er en forutsetning for at barnet skal trives og utvikle seg. Omsorgen i barnehagen vår handler om å skape gode trygge relasjoner mellom de voksne og barna, og mellom barn-barn.

I vår barnehage er vi voksne tilstedeværende og bevisste vårt ansvar i forhold til det enkelte barnets trivsel og utvikling. Gjennom å hjelpe, beskytte, trøste, oppmuntre, sette grenser og gjennom konsekvente handlinger viser vi hvert enkelt barn at vi ser og er oppmerksomt til stede for dem.

Vi lærer barn omsorg ved å gi de omsorg. Barna skal lære å se seg selv i et fellesskap, vis tillit til seg selv og andre.

Personalet:

• Ser barnas behov- og justere seg.
  • Er lydhøre for barns uttrykk.
  • Bryr seg – og viser glede.
  • Er gode rollemodeller.
  • Møter barn på sensitivitet.
  • Fremmer mestring hos barnet.
  • Setter ord på følelser.
  • Bruker bilder, film og musikk.
  • Bruker god til på tilvenning.
Personvern