Omsorg og trygghet i barnehagen

Omsorgen i barnehagen vår handler om å skape gode trygge relasjoner mellom de voksne og barna, og mellom barn-barn.

I vår barnehage er vi voksne tilstedeværende og bevisste vårt ansvar i forhold til det enkelte barnets trivsel og utvikling. Gjennom praktisk å hjelpe, beskytte, trøste, oppmuntre, sette grenser og gjennom konsekvente handlinger viser vi hvert enkelt barn at vi ser og er oppmerksomt til stede for dem.

Vi lærer barn omsorg ved å gi de omsorg. Barna skal lære å se seg selv i et fellesskap, vis tillit til seg selv og andre.

Personalet:

• Ser barnas behov- justere seg
  • Er lydhøre for barns uttrykk
  • Bryr seg – viser glede
  • Er gode rollemodeller
  • Møter barn på sensitivitet
  • Setter ord på følelser
  • Bruker bilder, film og musikk