Realfag

Barn og undring - fra lek til kompetanse

Realfag omfatter innhold som er relatert til matematikk, naturvitenskap og teknologi. Barn er født med et behov for å utforske, eksperimentere og finne svar på spørsmålene en støter på. Med realfag er det engasjementet, gleden, her og nå perspektivet som gjelder.

Realfag er en naturlig del av det å oppdage verden og det å være nysgjerrig på hva som skjer rundt seg. Gjennom arbeidet med realfag stimuler vi sansene, skaper gode tankeprosesser og hjelpe barna til logisk tenkning.

Tema for året- «Naturen rundt oss»

I år har vi valgt å ha fokus på naturen rundt oss. Vi ønsker å sette fokus på det barna er interessert i, og bruke nærmiljøet til læring og utforskning.

Barnehagen arbeider tverrfaglig, og fagområdene vil hele tiden komme inn i aktivitetene vi gjør i barnehagen. Vi legger undringen til grunn for nysgjerrighet og læring. Vi tar på forskerbrillene og ser etter/på:

• forandringene i naturen
  • oppdager dens mangfold og fenomener
  • ulike arter
  • mengder, former, likheter og ulikheter.