Realfag

Realfag omfatter innhold som er relatert til matematikk, naturvitenskap og teknologi. Barn er født med et behov for å utforske, eksperimentere og finne svar på spørsmålene en støter på. Med realfag er det engasjementet, gleden, her og nå perspektivet som gjelder.

Realfag er en naturlig del av det å oppdage verden og det å være nysgjerrig på hva som skjer rundt seg. Gjennom arbeidet med realfag stimuler vi sansene, skaper gode tankeprosesser og hjelpe barna til logisk tenkning.

Tema for året- «Vi undrer oss» - Undring er essensen i realfag. Barns undring over opplevelser i hverdagen bringer barna videre i utviklingen. Men de trenger å utforske sin verden sammen med engasjerte voksne. De voksne deler av sin kunnskap, og støtter barnet til å forstå mer.

Vi er på jakt etter barnas spørsmål. Gjennom reflekterende samtale støtter vi barna til å utforske og finne ut av sammenhenger.

Vi er opptatt av å være gode rollemodeller, introdusere barna for nye områder, utvide og skape progresjon i barns læring. Vi har fokus på prosessen og barnas opplevelse av prosessen, ikke det ferdige produktet.

Personvern